دلایل محبوبیت نرم افزار های تحت وب

در سالیان گذشته، وب مسیری طولانی را پیموده است؛ از اولین روزهای معرفی که با نام شاهراه اطلاعات (information superhighway)  شناخته می شد تا امروز که مفاهیمی همچون Web ۲,۰ و HTML۵ وارد این عرصه شده اند، وب همواره در حال فراگیر شدن بوده است. این رشد چشمگیر باعث شده است تا طی سال ها از مقبولیت برنامه های کاربردی تحت دسکتاپ کاسته شود و نرم افزارهای تحت وب بیش از پیش مورد توجه قرار گیرند. مجموعه مقالات « نرم افزارهای تحت وب مدرن » در آکادمی سافت وب سنتر به معرفی مشخصات، ویژگی ها، تکنولوژی ها و زیرساخت های نرم افزارهای تحت وب مدرن می پردازد و با زبانی ساده شما را با این دنیای مدرن آشنا می سازد.

قابل اجرا روی هر نوع دستگاه

دلایل بسیاری وجود دارد که وب تبدیل به یکی از اولین بسترهای انتخابی توسعه نرم افزار شده است. برنامه های تحت وب با استفاده از تکنولوژی های استانداردی همچون HTML۵ و CSS۳ ساخته می شوند. بدون هیچ گونه ترجمه، تبدیل و یا بازنویسی، یک برنامه تحت وب می تواند با استفاده از یک مرورگر مدرن و مطابق با استانداردهای روز اجرا شود. هنگامی که یک نرم افزار تحت وب آماده اجرا باشد، کاربران می توانند آن را بر روی هر دستگاه از جمله گوشی های هوشمند، تبلت، کامپیوتر شخصی، لپ تاپ و کتابخوان اجرا نمایند و همه کاربران این برنامه را یکسان مشاهده خواهند کرد.

مخاطبان گسترده و فراگیر

برنامه های کاربردی تحت وب به اندازه فراگیر بودن اینترنت، گسترده و پر مخاطب هستند. در هنگام استفاده از برنامه های تحت وب، نیازی نیست تا کاربران نرم افزاری را دانلود و بر روی تمام دستگاه هایی که با آن کار می کنند، نصب کنند. تنها کافیست بر روی دستگاه خود اتصال اینترنت و یک مرورگر مدرن وب داشته باشند تا از هر نقطه از جهان به این نرم افزار متصل شوند و نیاز خود را برطرف نمایند.

صرفه جویی در زمان و هزینه توسعه

ویژگی های برنامه نویسی تحت وب، باعث می شود تا برنامه توسعه، سریع تر و کم هزینه تر باشد. آشنایی با HTML، CSS و JavaScript مهم ترین نیازمندی هایی هستند که برنامه نویس را قادر می سازد تا برای طیف وسیعی از دستگاه ها و سیستم عامل های مدرن برنامه بنویسد و خوشبختانه تعداد بالایی از توسعه دهندگان نرم افزار با مفاهیم گفته شده آشنا هستند. به همین علت زمان و هزینه های توسعه برای بسترهای گوناگون کاهش می یابد. همچنین برنامه نویسان می توانند به تحلیل کاربران و دستگاه های آن ها بپردازند و با اولویت بندی نیاز کاربران، بهترین برنامه ریزی توسعه را انجام دهند.

بروزرسانی آسان نرم افزارهای تحت وب

در نرم افزارهای تحت وب مدرن، کاربران نهایی هم از مدیریت زمان مناسب بهره مند می شوند زیرا دیگر نیازی نیست که یک برنامه کاربردی را نصب نمایند و زمانی را صرف بارگیری نسخه جدید و بروزرسانی مداوم آن نمایند. در نرم افزارهای تحت وب، برنامه نویس می تواند به دفعات ویژگی های جدیدی ارائه دهد و یا خطاهای برنامه را برطرف کند؛ پس از ایجاد تغییرات تنها کافیست نسخه جدید نرم افزار در سرور قرار داده شود تا تمام کاربران به آخرین نسخه نرم افزار مجهز شوند.

حرف پایانی

هر چند که نرم افزارهای تحت وب بعضی از ویژگی های نرم افزارهای تحت دسکتاپ (همچون اتصال به سخت افزارها یا اجرا بدون اینترنت) را ندارند، اما دارای ویژگی های منحصربفردی هستند که آنها را قدرتمند می سازد. مخاطبان گسترده و فراگیر، قابلیت بهره برداری از هر نوع دستگاه، بروزرسانی با مدرن ترین تکنولوژی ها و صرفه جویی در زمان و هزینه باعث شده تا کاربران به سمت استفاده از این نرم افزارها گرایش پیدا کنند. نکته مهم این است که با شناخت نقاط ضعف و قدرت، می توان از میان بسترهای موجود، بهترین گزینه را انتخاب کرد و در راستای رسیدن به هدف خود گام برداشت.

 

(0) - (0)

XML دیدگاه ها: RSS | Atom

دسته‌بندی‌ها